نوشته شده توسط : ali

 

ثبت ایده و اختراع

 موسسه ثبت شرکت کریم خان تمامی خدمات در رابطه با ثبت اختراع را در اختیار شما قرار می دهد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02188946700 تماس حاصل فرمایید.

بطور کلی اختراع حق انحصاری است که به مخترع آن در قبال خلق و ایجاد محصول با فرآیند صنعتی که دارای وصف جدید بودن ، گام ابتکاری و کاربرد صنعتی است از طرف دولت و قوه حاکمه اعطاء می شود بطورکلی اختراع به معنی راه حل جدید و نوآورانه برای حل یک مشکل فنی است.

 

 

اختراع چیست؟

 

 

بطور کلی اختراع حق انحصاری است که به مخترع آن در قبال خلق و ایجاد محصول با فرآیند صنعتی که دارای وصف جدید بودن ، گام ابتکاری و کاربرد صنعتی است از طرف دولت و قوه حاکمه اعطاء می شود بطورکلی اختراع به معنی راه حل جدید و نوآورانه برای حل یک مشکل فنی است . این راه حل ممکن است به ایجاد وسیله ،دستگاه ،محصول دارو یا فرآیند صنعتی کاملا جدید مربوط باشد ،یاممکن است فقط بهبود جزئی محصول یا فرآیند شناخته شده ای باشد.

مزایای ثبت اختراع چیست؟

 

 

اختراع ،حاصل و ثمره تلاش فکری و تراوش ذهنی مخترع است که در قالب یک محصول صنعتی یا فرایند صنعتی متبلور می شود و اختراع در اینجا معادل واژه (INVENTION ) است . اما از اختراع در قوانین مختلف کشور ها زمانی حمایت میشود که این اختراعات طبق تشریفات جاریه آن کشور در موعد و زمان مقرر به ثبت رسیده باشد و شرط استفاده از این حق،ثبت آن در نزد مرجع ذیصلاح (اداره ثبت اختراعات) می باشد و در اینجا حق اختراع معادل واژه (PATENT ) می باشد .

 

پس از ثبت و اعطاء حق اختراع به مالک و مخترع ،بر طبق قانون به دو شکل از اختراع حمایت می شود :

 

1- حمایت ایجابی ،یعنی اینکه به دارنده حق می دهد که از خلاقیت و تلاش ذهنی خود بهره برد .

 

2- حمایت سلبی ،سایرین را مکلف می کند که به این حقوق حاصل از آفرینشهای فکری احترام گذاشته و مانع از هر گونه حق نقص حق بدون اجازه مالک این حقوق بشود

 

فلذا مخترع حق انحصاری نسبت به ساخت ،صادرات واردات ،عرضه برای فروش ،فروش و استفاده از فرآورده و کالاهایی که مستقیما از طریق فرایند بدست می آیند را دارد .

 

علاوه بر این در دنیای رقابت و کسب و کار ثبت اختراعات دارای مزایای زیر می باشد :.

 

1- موقعیت قدرتمند در بازار و امتیاز های رقابتی

 

2- سود بیشتر یا بازگشت بیشتر سرمایه از طریق نظام انحصار

 

3- درآمد مضاعف از محل تفویض اجازه بهره برداری و انتقال اختراع

 

4- دسترسی به فناوری از طریق لیسانس دو جانبه

 

5- دسترسی به بازار های جدید

 

6- خطر کمتر نقص حق

 

7- توانایی بیشتر برای دریافت وام و یا جمع آوری منابع مالی با نرخ معقول بهره

 

8- ابزاری قدرتمند برای اقدام قانونی علیه تقلید کنندگان و سوء استفاده کنندگان

 

9- وجهه مثبت شرکت یا بنگاه صاحب اختراع

 

10- استفاده از مزایای بنیاد ملی نخبگان

 

11- استفاده از تسهیلات شرکتهای فناور و دانش بنیان

 

12- استفاده از صندوق حمایت از پژوهشگران کشور

مدت اعتبار ورقه اختراع

 

 

اختراع حقی است که به مالک اختراع برای خلق یک اختراع جدید اعطاء می شود و عموما در کشور های مختلف مدت اعتبار ورقه اختراع برای مدت زمان محدود 20 سال اعطاء می شود . بر طبق ماده 16 قانون ثبت اختراعات ،طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 ،اعتبار گواهینامه اختراع ،پس از بیست سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه اختراع منقضی می شود البته حفظ گواهینامه اختراع در این 20 سال منوط به پرداخت اقساط سالیانه توسط متقاضی ثبت اختراع می باشد و در صورت عدم پرداخت هزینه سالانه اظهارنامه مربوط مسترد شده تلقی و با گواهینامه اختراع فاقد اعتبار می شود .

اختراعات قابل ثبت

 

 

بر ای ثبت یک اختراع علاوه بر شرط جدید بودن و گام ابتکاری و کاربرد صنعتی و افشائ کامل و موثر اختراع ، این شرط است که موضوع اختراع قابلیت ثبت اختراع را داشته باشد در اکثر قوانین ملی یا منطقه ای اختراعات در همه حوزه های صنعت در صورت احراز وجود شرایط لازم برای اختراع در همه حوزه ها و زمینه های تکنولوژی قابل ثبت است مگر مواردی که درقانون صراحتآ استثنا شده باشد یعنی قانونگذاران سعی می کنند بجای ذکر وبیان موضوعات قابل ثبت موارد منفی و مواردی که قابلیت ثبت را ندارد را ذکر کنند.

اختراعات غیر قابل ثبت (استثنائات اختراع)

 

 

طبق ماده ٤ قانون موارد زیر از حیطه حمایت از اختراع خارج است :

 

الف کشفیات ، نظریه های علمی ، روشهای ریاضی و آثار هنری .

 

ب طرحها و قواعد یا روشهای انجام کار تجاری و سایر فعالیتهای ذهنی و اجتماعی .

 

ج روشهای تشخیص و معالجه بیماریهای انسان یا حیوان .

 

این بند شامل فرآورده های منطبق با تعریف اختراع و مورد استفاده در روشهای مزبور نمی شود.

 

د منابع ژنتیک و اجزاء ژنتیک تشکیل دهنده آنها و همچنین فرآیندهای بیولوژیک تولید آنها.

 

ه آنچه قبلاً در فنون و صنایع پیش بینی شده باشد.

 

فن یا صنعت قبلی عبارت است از هر چیزی که در نقطه ای از جهان ازطریق انتشار کتبی یا شفاهی یا ازطریق استفاده

 

عملی و یا هرطریق دیگر، قبل از تقاضا و یا درموارد حق تقدم ناشی از اظهارنامه ثبت اختراع ، افشاء شده باشد.

 

درصورتی که افشاء اختراع ظرف مدت شش ماه قبل از تاریخ تقاضا یا در موارد مقتضی قبل از تاریخ حق تقدم اختراع

 

صورت گرفته باشد، مانع ثبت نخواهد بود.

 

و اختراعاتی که بهره برداری از آنها خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد.

لزوم وجود حق اختراع در حقوق و قوانین جامعه چیست ؟

 

 

در دنیای امروز دستیابی به تکنولوژی های نو و اقتصاد دانش بنیان یکی از شاخص های توسعه و پیشرفت ملل محسوب می شود و برای ایجاد انگیزه در بین محققین و مخترعین و واحد های (D& R)( تحقیق و توسعه)،یکی از راهکارهای مفید، ایجاد نظام حمایتی در قالب اختراعات است و کشورها با ایجاد نظام حق انحصاری برای اختراعات و نوآوری ها سعی می کنند تا هزینه های تحقیق و توسعه دوباره عاید صاحب فکر گردد تا بیش از پیش به فعالیت های خلاقانه بپردازد چرا که با رشد مهندسی معکوس و کپی برداری، تکنولوژ های اصیل و نو که موجب تزریق خون تازه در کالبد صنعت کشور است به فراموشی سپرده خواهد شد و روح تفحص و خلاقیت و نوآوری در بین افراد جامعه از بین خواهد رفت فلذا تنها در سایه یک نظام حمایتی در قالب اختراعات است که روح تحقیق در جامعه گسترش خواهد یافت و می توان با اعطاء حقوق لازم (اختراع ) به مخترعین این روحیه را تقویت نمود



:: بازدید از این مطلب : 1064
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

 

تعریف طرح صنعتی :

 

ترکیب خطوط یا رنگها و هرگونه شکل سه بعدی با خطوط ، رنگ یا بدون آن بگونه ای که ترکیب یا شکل یک فراورده را از نظر تزیینی و زیباشناختی تغییر داده و باعث جذب مصرف کننده گردد را طرح صنعتی می گویند . در یک طرح صنعتی تنها دسترسی به یک نسخه فنی بدون تغییر ظاهری مشمول حمایت قانون نمی باشد .

اگر طرح جدیدی برای محصولات تولیدی خود ایجاد کرده اید یا بسته بندی منحصر به فردی ابداع کرده اید قبل از افشا باید آنرا ثبت نمائید .هر تغییر در شکل ظاهر یا نوع بسته بندی که باعث زیبا شدن محصول تولیدی شما گردید و باعث جذابیت محصولات شما برای مصرف کننده موجب شود را قبل از افشا ثبت نمایید تا جلو سو استفاده رقبای خارجی و داخلی در بازارهای هدف گرفته شود.با ثبت طرح صنعتی می توانید به راحتی جلو واردات یک محصول که تقلیدی از طرح تولیدی ثبت شده شما است را بگیرید

طرح صنتی دایره وسیعی از محصولات صنعتی، خانگی ، اداری، ورزشی ، صنایع دستی، اسباب بازی ، مبلمان اداری ، لوازم برقی، خودرو و قطعات آن، ابزار های فنی و پزشکی بهداشتی ، اقلام لوکس، تزئینی ، منسوجات ، فرش و لباس ، ظروف آشپزخانه ، مصنوعات پلاستیکی و حتی بسته بندی طیف وسیعی از محصولات را شامل می شود . از اینرو و وفق ماده 20 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی علائم تجاری مصوب 1386 هرگونه ترکیب خطوط یا رنگها و هرگونه شکل سه بعدی یا خطوط، رنگها و یا بدون آن به گونه ای که ترکیب یا شکل یک فرآورده صنعتی یا محصول از صنایع دستی را تغییر دهد طرح صنعتی است".

موسسه ثبت شرکت کریم خان تمامی خدمات در رابطه با ثبت طرح صنعتی را در اختیار شما قرار می دهد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02188946700 تماس حاصل فرمایید.شاید یک طراح در طراحی طرح موردنظر به جنبه های مختلف مانند باب میل بازار ، انبار داری ، تعمیر و نگهداری ، حمل و نقل ، تولید سریع و کم هزینه ... را در نظر داشته باشد اما آنچه که حقوق طرح صنعتی حمایت می کند فقط شکل و ظاهر آن محصول آنهم از جنبه زیبایی شناسی را شامل می گردد در سایر خصوصیات ،بخصوص ویژگی فنی یا عملکردی آن تحت حمایت این قانون نمی باشد.

حمایت از طرح صنعتی چه حقوقی به دارنده آن میدهد؟

 

در بسیاری از کشورها از جمله ایران طبق ماده 52 قانون ، طرح صنعتی باید ثبت شود تا تحت حمایت قوانین مربوط به طرح صنعتی قرار گیرد. هرگاه یک طرح صنعتی به موجب قانون به ثبت برسد مالک آن از حق انحصاری جلوگیری از نسخه برداری غیرمجاز یا تقلید توسط شخص ثالث برخوردار می شود این حق موجب می شود اشخاص ثالث از ساخت، عرضه، واردات، صادرات یا فروش هر محصولی که طرح در آن به کار رفته یا در آن گنجانده شده است منع شوند. طبق ماده 28 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری بهره برداری از هر طرح صنعتی ثبت شده توسط اشخاص غیر مشروط به موافقت مالک است که شامل ساخت ، فروش و وارد کردن اقلام حاوی طرح صنعتی ثبت شده می باشد. مالک می تواند علیه هر شخصی که بدون موافقت او، حقوق ناشی از ثبت را نقض کند در دادگاه اقامه دعوی نماید.

شایان ذکر است قانون و شیوه عملکرد هر کشور، حوزه اصلی حمایت از طرح های ثبت شده را معین خواهد کرد به عنوان مثال جمهوری اسلامی ایران در ماده 28 قانون حمایت از اختراعات، طرح های صنعتی، علائم و نام های تجارتی مصوب 1386 این حقوق را اینچنین بر می شمرد:

 

بهره برداری از هر طرح صنعتی که در ایران ثبت شده باشد، توسط اشخاص، مشروط به موافقت مالک آن میباشد.

بهره برداری از یک طرح صنعتی ثبت شده عبارتنداز : ساخت، فروش و وارد کردن اقلام حاوی آن طرح صنعتی.

مالک طرح صنعتی ثبت شده می تواند علیه شخصی که بدون موافقت او افعال مذکور در بند (ب) این ماده را انجام دهد یا مرتکب عملی شود که عادتا موجبات تجاوز آینده را فراهم آورد در دادگاه اقامه دعوی نماید.



:: بازدید از این مطلب : 1047
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

نکاتی مهم که باید قبل از ثبت شرکت با مسئولیت محدود بدانیم

موسسه ثبت شرکت کریم خان تمامی خدمات در رابطه با  ثبت شرکت با مسئولیت محدود  را در اختیار شما قرار می دهد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02188946700 تماس حاصل فرمایید.سوالات متعددی که در خصوص موضوعات متفاوت در زمینه ثبت انواع شرکتها در ذهن متقاضیان ثبت شرکت پیش می آید گاهاً تصمیم گیری به جهت انتخاب نوع شرکت را برای افراد تا حدودی دشوار می کند. لذا اطلاع از نکات و ویژگی های انواع اشخاص حقوقی می تواند تا حدود زیادی مفید بوده و در تصمیم گیری ها نقش موثری داشته باشد.

 

شرکتهای با مسئولیت محدود یکی از چندین نوع اشخاص حقوقی می باشد که به دلیل پیچیدگی کمتری که هم به لحاظ روند ثبتی و هم به لحاظ روند نگهداری و رسیدگی به امور آن دارد باعت شده است تا متقاضیان زیادی جهت ثبت آنها بوجود بیاید.

 

از نکاتی که می توان در خصوص این نوع شرکتها به آنها اشاره کرد می توان موارد زیر را نام برد:

 

اولین نکته ای که می توان بیان کرد موضوع فعالیت شرکت می باشد که برای بسیاری از افراد این سوال مطرح می شود که آیا با این نوع از شرکتها می توان تمام موضوعات فعالیت را انجام داد و یا دارای محدودیت خاصی می باشند، در اینجا باید بیان کرد که زمینه یا موضوع فعالیت ارتباطی با نوع شرکت در حال ثبت نداشته و تمام موضوعات قابل ثبت و اجرا را می توان در این نوع از شرکتها ارائه داد.

 

نکته دیگر، سرمایه اولیه ای است که برای ثبت شرکت در نظر گرفته می شود که اصطلاحاً اظهاری می باشد به این معنی که مبلغ سرمایه در هیچ حساب خاصی واریز نگشته و تنها طی تقاضانامه ای به اداره ثبت شرکتها اعلام خواهد شد.

 

 به منظور اطلاع از دیگر نکات مهم در زمینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود و دریاخت آخرین وضعیت ثبت این نوع از شرکتها می توانید با مشاوران موسسه ثبت شرکت کریم خان  تماس حاصل نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 1056
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

کارت بازرگانی چه مزایایی دارد

موسسه ثبت شرکت کریم خان تمامی خدمات در رابطه با اخذ کارت بازرگانی را در اختیار شما قرار می دهد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02188946700 تماس حاصل فرمایید.کارت بازرگانی را می توان به عنوان اجازه نامه ای مطرح کرد که به تجار و بازرگانان ایرانی امکان فعالیتهای بازرگانی در سطوح بین المللی و برون مرزی را میدهد.

 

با توجه به اینکه کشور به سرعت در حال رشد می باشد بی شک به جهت تغذیه و رفع نیازهای خود به منظور رشد  سریعتر ناچار به دریافت کالاها یا خدماتی در سطح بین المللی می باشد و از طرفی در راستای امر خصوصی سازی انجام چنین اقداماتی و رفع نیازهایی از این دست بر عهده بخش خصوصی می باشد.

 

مهم ترین اقدام در این راستا دریافت کارت بازرگانی می باشد که برای افراد حقیقی و حقوقی قابل اقدام و دریافت می باشد. افرادی که کارت بازرگانی دریافت می نمایند از مزایایی همچون امکان واردات و صادرات انواع کالاهایی که البته بایستی از لحاظ قوانین گمرکی مجاز باشد، ثبت سفارشات مختلف و داد و ستد کالا از مناطق آزاد مختلف کشور و مبادرت به امر حق العمکاری، بهره برداری از دانش تجار خارجی ، امکان ثبت علائم تجاری لاتین برخوردار می شوند.

 

کارت های بازرگانی با اعتبار یکساله و پنج ساله صادر میگردند و لازم است تا پس از گذشت یکسال از تاریخ صدور آن ها نسبت به تمدید کارت بازرگانی اقدام گردد.

 

یکی از اولین اقداماتی که متقاضیان دریافت کارت بازرگانی بایستی انجام دهند عملیات ثبت نام در دفاتر تجارتی می باشد این اقدام هم اکنون از طریق سامانه سازمان ثبت شرکتها انجام شده و فرم های مربوطه شامل اظهارنامه و گواهی پلمب دفاتر پس از تکمیل با ارائه به کارشناس مربوطه تایید میگردد سپس همراه با سایر مدارک به اتاق بازرگانی تحویل داده می شود.

 

یکی دیگر از شروطی که در حال حاضر جهت دریافت کارت بازرگانی مقرر گردیده است داشتن حساب جاری حداقل یکساله برای شخص متقاضی می باشد که در صورت عدم رعایت این شرط بایستی از بندهای تکمیل و جایگزین استفاده گردد.

 

لازم به ذکر است کارت بازرگانی حقوقی، به نام شرکت صادر میگردد و نام مدیرعامل بر روی کارت درج میگردد؛ لذا ارائه مدارک شناسایی و تحصیلی از مدیرعامل از موارد الزامی جهت دریافت کارت بازرگانی حقوقی می باشد.

 

افرادی که دارای سوء پیشینه کیفری باشند از دریافت کارت بازرگانی محروم خواهد بود. همچنین یکی دیگر از پیش نیازهای دریافت کارت بازرگانی، تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی می باشد که بایستی از طریق حوزه مالیاتی مربوطه انجام گردد.

 

مسلم است که شخص تاجر یا بازرگان بایستی محل مناسبی را جهت انجام امور مربوط در اختیار داشته باشد که ارائه مدارک مربوطه به اتاق بازرگانی لازم می باشد.

 

اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا افرادی هستند که از دریافت کارت بازرگانی معاف باشند؟

 

در پاسخ باید گفت که چند دسته از افراد به موجب قانون  از دریافت کارت بازرگانی معاف شده اند و می توانند بدون ارائه کارت بازرگانی اقدام به داد و ستد کالا نمایند که البته حجم این داد و ستد دارای محدودیت می باشد.

 

از جمله افرادی که مشمول قوانین فوق می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

    ملوانان ایرانی که در سواحل بین کشورمان ایران و کشورهای دیگر و در شناورها مشغول رفت و آمد هستند.

    شرکت های تعاونی که در نقاط مرزنشین وجود دارند.

    پیله وران

    افراد ایرانی که با داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و کشورهای خارجی مشغول کار باشند.

    در صورتیکه کالاهای صادراتی به منظور فروش نباشند که تشخیص این امر به عهده گمرک می باشد.

 

با ثبت اظهارنامه در سامانه یکپارچه هوشمند کارت بازرگانی و ارسال مدارک مورد نیاز از طریق سامانه ، مراتب به رؤیت کارشناس مربوطه در اتاق بازرگانی رسیده و در صورت هرگونه نقص، از طریق سیستم اطلاع رسانی می گردد که بایستی سریعاً نسبت به رفع آن اقدام گردد. پس از رفع تمام نواقص و با دریافت پیغام تایید کارشناس اتاق بازرگانی، متقاضی بایستی پس از گذراندن کلاسهای آموزشی با همراه داشتن مدارک مورد نیاز جهت انجام امور نهایی دریافت کارت بازرگانی به محل اتاق بازرگانی مراجعه نماید.

 

لازم به ذکر است که در مواردی که کارت به صورت حقوقی درخواست شده باشد ارائه مدارک ثبتی شخص حقوقی که به تایید سازمان ثبت شرکتها رسیده باشد الزامی بوده و چنانچه پس از دریافت کارت بازرگانی تغییری در آن شخصیت حقوقی ایجاد گردد بایستی به اتاق بازرگانی اطلاع داده شود.

 

افراد متقاضی اخذ کارت بازرگانی با تماس با مشاوران موسسه ثبتی کریم خان می توانید از خدمات به روز این موسسه جهت دریافت کارت بازرگانی در کمترین زمان ممکن بهره مند شوید.



:: بازدید از این مطلب : 1063
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 آبان 1396 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد